16e Galgenberg Marathon

Groepsfoto

Na regen komt zonneschijn.
Natte sneeuw, vorst, regen en hagel waren de weersomstandigheden in de voorafgaande dagen, met als kers op de taart een pak sneeuw op de vooravond.
Op 11 maart 2023 was de start van 16e editie van de GalgenbergMarathon.
Bij het aanrijden op de startlocatie krijg je het gevoel dat je in Oostenrijk of Zwitserland waant. Wat een prachtige ochtend om een marathon te gaan lopen.
Waar iedereen op hoopte kwam uit. De zon scheen, de lucht was blauw en de temperatuur prima te doen. Vanaf 08.00 uur werden de 65 Enthousiaste deelnemers ontvangen bij Residence Rhenen.
Een grote dank aan het team van Paul Roorda dat zij ons al 16 edities vol enthousiasme in de vroege ochtend willen ontvangen. Onder het genot van koffie/thee konden de deelnemers zich voorbereiden op de marathon. Het moment van aanvang is bijna daar, Gert de Fluiter neemt namens Loopgroep Veenendaal het woord, heet alle aanwezigen welkom en praat hen bij over de ins en outs over het parcours.
Ook de sponsoren mogen niet onbenoemd blijven. Een dank aan Cromwijk kaashandel die ons voorziet van de kaas en GoudreinetGroente en fruit die ons voorziet van fruit. Maar eerst wordt er nog gelachen naar de fotograaf op de groepsfoto, want ook het plakboek wil een bijdrage van deze 16e editie.
Het is 09.00 uur! Het moment is daar. Jullie gaan van start. Veel succes en mogen gaan genieten van een prachtige loop over de glooiende paden van de UtrechtseHeuvelrug met een mooie geschiedenis.
Rond 14.00 uur komen de eerste deelnemers over de finish en worden door twee vrolijke dames omhangen met de Galgenberg marathon medaille. Een dankbaar ere metaal gesponsord door Middelhoven Auto’s.
De lopers zijn enthousiast. Eerste reacties waren: “Het was weer geweldig”; “Het parcours lag er goed bij”; “Het was zwaar”; “Wat een prachtige marathon, goedverzorgd”; “Wat goed verzorgd, mede dankzij de leuke en spontane verhalen tijdens de marathon”De dag wordt afgesloten in de Koetshuiszaal van Residence Rhenen. We bedanken weer onze marathondeelnemer dhr. Van Berkel, wie al vele jaren de soep sponsort tijdens dit mooie event, zo ook dit jaar. DeLGV Social kan van start en onder het genot van een hapje en drankje wordt er nog nagepraat over de geleverde prestatie. Dit beloofd nog een gezellige middag te worden voor deelnemers en hun aanhang. 
Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde 16e editie van de Galgenberg Marathon. Deze 16e editie is een succes geworden door enthousiaste deelnemers, Residence Rhenen en onze geweldige vrijwilligers. Het was een prachtige dag met super ambiance en geweldig weer.
We willen dan ook iedereen van harte bedanken voor jullie deelname. We hopen dat jullie het leuk vinden om volgend jaar weer met ons op pad te gaan. Voor nu wensen we jullie een geweldig hardloopseizoen.
Voor een terugblik op deze mooie dag, kan hieronder klikken op de fotoalbums van onze fotografen.
Tot slot willen wij u vragen of u de evaluatie in wil vullen door middel van de button | Evaluatie | hieronder.
Dit helpt ons verbeteren bij de volgende editie, alvast bedankt.

Sportieve groet, De Galgenbergmarathon organisatie.

Over de marathon

Deze marathon is een groepsloop, geleid door een leden van Loopgroep Veenendaal. Zij kennen het parcours tot in de puntjes en geven tijdens de marathon het tempo aan.
Het parcours is heuvelachtig en gaat voor ongeveer 90% over bospaden en voor ongeveer 10% over verharde wegen.
Het tempo licht gemiddeld rond de 10 km/h, heuvel op wat langzamer, heuvel af wat sneller.

Er wordt in met 4 groepen gelopen. De indeling is op basis van snelheid, welke u zal opgeven bij de inschrijving.
Op deze manier kan iedere loper het parcours ontspannen (het is geen wedstrijd), maar toch een beetje aangepast aan eigen tempo uitlopen.
Het Galgenberg parcours is niet vergelijkbaar met dat van een vlakke marathon over de weg. Om deel te kunnen nemen is het daarom zeer gewenst dat je een marathon over een vlak parcours in een tijd van ongeveer 4:00u tot maximaal 4:15u kan afleggen. Bij het inschrijven wordt gevraagd om jouw tijd op een vlakke marathon. Geef een realistische tijd op zodat je ingedeeld kunt worden in de juiste groep. Dat is het leukste voor alle deelnemers.

De naam Galgenberg is ontleend aan een heuvel in de buurt van Amerongen, waar eeuwen geleden een executieplaats was, tijdens de loop zullen we even stil staan bij "onze naamgever".
Met een maximum aantal van 100 lopers kunnen we deze social marathon run succesvol uitvoeren. Ieder loopt voor eigen risico.
Het is een z.g. wilde loop, er is geen formele organisatie en er is dus ook geen organisatie verantwoordelijk.
Maar Loopgroep Veenendaal doen we met elkaar en iedereen maximaal ons best om het een ieder naar de zin te maken.

Ook in 2023 wordt een deel van het inschrijfgeld besteed aan een nader te kiezen goed doel. De afgelopen jaren is er met de ontvangen bedragen het volgende gerealiseerd:
2018 & 2019: Bijgedragen aan de realisatie van de trimbaan op het landgoed Prattenburg.
2020: Bijgedragen o.a. gebruikt voor de aanschaf van duurzame trail-cups.
2021: Is er door Covid helaas geen Galgenberg Marathon georganiseerd en is dit event doorgeschoven naar 2022
2022: Is er bij de entree van Residence Rhenen een eervolle zuil geplaatst voor een dankbaar 15 jaar lange samenwerking met Loogroep Veenendaal.
Zuil bij Residence Rhenen
Loop met ons mee via social media